Strak en dwars

In de trein zat ik naast een man die een manuscript op zijn tafeltje had liggen. Titel: Strak en Dwars. Deze treinreis kon ik dus mooi vullen met het fantaseren over de inhoud van dit boek.

Was dit een boek over paradoxen? Zoals strak vs. dwars zoals recht vs. ruw en streng vs. scheef of zoals zeker vs. zonde. En veerkrachtig vs. verpest. Of was het meer artistiek. Een boek over kunst? Strakke lijnen op een dwars schilderij?  Of ging het meer over gevoelens. Dwaze ervaringen die dwars zitten, emoties oproepen die pijn doen. En vervolgens er een strakke lijn onder zetten. Was het meer een studieboek over strakke economische modellen die de maatschappij dwarsbomen. Ging het over mensen..mensen lijken altijd zo strak maar zijn altijd dwars aan het doen. Was het seksueel? Strakke kutjes die dwars gepenetreerd werden? Of was het een wiskundig boek over strakke lijnen gekruist door dwarse lijnen in een bepaalde hoek van zoveel graden die je meet met je geodriehoek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s